Da må du først kontakte din fastlege siden han kan starte opp nødvendig utreding. Dersom du har vært til utredning på sykehuset kan du gi de tillatelse til å kontakte Tjenestekontoret i kommunen direkte. Du kan også kontakte Tjenestekontoret i Porsgrunn på 35 54 73 30
Ingen forblir uberørte av demens, og mange spørsmål vil dukke opp og det kan være vanskelig å få oversikt. Du behøver ikke mestre alt selv, det finnes tilbud og støttende tjenester. Når livssituasjonen endres kan det være vanskelig å vite hva man skal spørre om og hvor man starte for å ta tak i situasjonen. Det er naturlig å ha mange tanker, følelser og bekymringer knyttet til det å være demensrammet, eller å være pårørende til noen som er det. I ulike faser av sykdom og behandling kan det være godt å dele dette med noen som er utenforstående.
Demenssykepleier kan være en slik støttespiller, en som bidrar til å skaffe mer oversikt for deg som pasient eller pårørende. Du behøver ikke ha et klart spørsmål, eller problem for å ta kontakt, det å oppleve at livssituasjonen er endret og uoversiktlig kan være utgangspunktet.
Hvem gir tilbudet?
Demenssykepleier i Porsgrunn er en sykepleier med bred erfaring med arbeid i kommunehelsetjenesten, og i samarbeid med spesialisthelsetjenesten og eksterne aktører. Demenssykepleier er tilknyttet hjemmetjenesten.
Du kan ta kontakt selv med Tjenestekontoret, eller be legen din, sykehuset eller andre formidle kontakt.
Telefon til Tjenestekontoret: 35 54 73 30
E-post: tjenestekontoret@porsgrunn.kommune.no
Kan jeg få tjenesten?
Personer med demens og deres pårørende i Porsgrunn kommune kan ta kontakt for en samtale for råd og veiledning.
Hva kan du forvente av oss?
Demenssykepleier og de du møter i kommunen, har taushetsplikt. Ingen vil få utgitt opplysninger om deg, som pasient/pårørende, uten at du har samtykket til det. Oppfølgingen er individuell, og tar utgangspunkt i din situasjon og ditt behov. Demenssykepleier vil være en kontaktperson i kommunen, og kan bidra til å være et bindeledd mellom sykehus og kommune.