Sikkerhet og tillatelser

Innhold

Arrangør er ansvarlig for sikkerheten og beredskapen ved arrangementet. Alle arrangement på offentlig sted skal meldes inn til politiet og Grenland Brann og redning.

For å søke kommunen fyller du ut dette elektronisk Søknadsskjema for Utendørs arrangement på kommunalt areal 

Det skal utarbeides en sikkerhetsplan som inkluderer risikoanalyse og beredskapsplan for alle større arrangementer. Dokumentet lastes opp som vedlegg i søknadsskjema.

Politi og Grenland Brann og Redning
Du må gi beskjed til Politiet om arrangementet ved å sende en elektronisk søknad Søknaden bør sendes inn i god tid før arrangementets start, gjerne én måned før.

Du må melde om større arrangementer til Grenland Brann og Redning. Meldingen sendes elektronisk her: https://www.gbr.no/melding-arrangement/

Den ansvarlige arrangøren for et planlagt arrangement skal sende melding til brannvesenet dersom (store) arrangementer, utstillinger, forestillinger, møter og andre tilstelninger skal avholdes i et byggverk eller på et område som normalt ikke benyttes til denne type arrangementer. Slik melding må sendes oss i god tid, minimum 3 uker, før arrangementet skal avholdes.

Ved melding om arrangement kan brannvesenet kreve de opplysninger som er nødvendige for å vurdere faren for brann, og fastsette de nødvendige brannsikringstiltak og begrensninger, herunder krav til ansvarshavende arrangør. Det settes derfor enkelte krav til hva meldingen skal inneholde.

Andre tillatelser

Bærekraftige arrangementer

For arrangører som er ansvarlig for innkjøp, avfallshåndtering og servering av mat og drikke, gjelder følgende kriterier:

  • Arrangementet må ha en plan for kildesortering
  • Arrangementet skal ha et bevisst forhold til det å gjøre bærekraftige innkjøp.
  • Nedbrytbare alternativer til plast eller gjenbrukbare alternativer til engangsplast skal prioriteres
  • Ved arrangementer i naturen skal man så langt det er mulig ta hensyn til natur- og artsmangfold

Arrangør skal legge frem planer og tiltak som imøtekommer kriteriene. 

Ressurser

Ta kontakt

Ved spørsmål kontakt gjerne arrangementskoordinator Halvor Nordal Strand, halvor.strand@porsgrunn.kommune.no

Ønsker du å sende søknadsskjema per post?

Send til:
Porsgrunn Kommune
Postboks 128
3901 Porsgrunn

Til toppen